OS58

Auto's en ander vervoer blog

Zo vind je de perfecte motorhelmen voor jouw hoofd

1 min gelezen
motorhelmen

Wist je dat er heel veel soorten motorhelmen zijn om uit te kiezen? De beste vinden is niet altijd even gemakkelijk. Het is dan ook goed om je daarin veelvuldig te verdiepen voordat je een beslissing neemt. Helmen zijn namelijk niet goedkoop.

motorhelmen

Ga voor de integraalhelm

De integraalhelm is het meest dichte helmtype. Deze biedt rondom je gehele hoofd bescherming. Hierdoor is dit ook het meest veilige type. Een groot voordeel dus! Doordat je helemaal afgesloten zit, heb je bij dit type ook het minste last van geluid, en in dit winter het minste last van de kou. Een nadeel van deze volledig afgesloten helm is dat er in de zomer weinig frisse lucht bij kan. Daardoor krijg je het misschien onnodig warm en dat is ook weer niet goed. Zweet in je ogen is onprettig maar ook gewoon gevaarlijk want het belemmert je zicht. 

De jethelm

De open helm noemen we ook wel de jethelm en is de meest luchtige. Zoals de naam doet vermoeden, is deze helm aan de voorkant open. Hierdoor beschermt deze helm enkel je schedel. Om ook je ogen of de rest van je gezicht te beschermen moet er een aparte bril of vizier bij gedragen worden.

De middenweg: een systeemhelm

De systeemhelm is eigenlijk een soort combinatie van de bovenstaande twee. Perfect dus voor als je niet kunt kiezen! Je kunt bij een systeemhelm namelijk met één handbeweging het kinstuk omhoog klappen om te switchen tussen een integraalhelm en open helm.