OS58

Auto's en ander vervoer blog

T rijbewijs theorie

2 min gelezen
Tractor

Ben je nog niet in bezit van een T rijbewijs theorie certificaat? Je moet die hebben voordat je je trekkerrijbewijs wilt gaan halen. Je mag al wel starten met je theorie als je 15,5 jaar bent. Je mag beginnen met de praktijklessen als je 16 bent. Een trekkerrijbewijs geldt als je een tractor wilt besturen, maar ook bij een land- en bosbouwtrekker of wel een motorvoertuig met beperkte snelheid op een openbare weg. Dit rijbewijs geeft je ook de bevoegdheid om een LBT en MMBS met aanhanger(s) te besturen. Een LBT en MMBS met uitrustingsstuk die verwisselbaar is (niet breder dan 130 cm), wordt alleen ingezet bij vegen, onkruid of gladheid bestrijden en maaien. Hiervoor hoef je het rijbewijs niet te hebben.

T rijbewijs theorie

T rijbewijs theorie leren

Je kunt je T rijbewijs theorie leren via E-learning maar ook klassikaal. Via de webshop van TrekkerRijbewijs kun je de online theorie materialen bestellen. Meteen na het betalen ontvang je een inlogcode zodat je direct kan beginnen met leren van de theorie. Als je liever klassikaal leert dan kun je je aanmelden via de e-mail. Bij de klassikale lessen is er geen standaard lesmateriaal. Deze kan je zelf aanschaffen ook via de webshop. Natuurlijk kan TrekkerRijbewijs je heel goed praktijklessen geven nadat je geslaagd bent voor je theorie.

Trekker

Ervaring

Niels: Ik heb op 8 mei 2019 mijn T rijbewijs theorie gehaald. Ik heb hiervoor de spullen gekocht op TrekkerRijbewijs. Ik ben voor de E-learning gegaan omdat ik het fijner vond dat ik zelf kon kiezen wanneer ik wilde leren en niet vast zat aan de klassikale tijden. Ik heb mijn tijd ervoor genomen en hem uiteindelijk in 1 keer gehaald! TrekkerRijbewijs heeft me heel goed geholpen als ik vragen had en de online methode die ze hebben is een heel goed programma waar alles heel duidelijk op staat met oefentoetsen en alles.