OS58

Auto's en ander vervoer blog

Wilt u beroep indienen tegen een verkeersboete?

2 min gelezen
agent is de rijbewijs aan het invorderen van een man

Wie in Nederland de weg opgaat, zal zich aan de verkeersregels moeten houden. Overal gelden namelijk regels en wanneer deze regels niet nageleefd worden, kan dat tot een verkeersboete leiden. Dat wil echter niet zeggen dat elke verkeersboete die uitgeschreven wordt, ook terecht is. Ieder jaar krijgen heel veel mensen een verkeersboete op de mat voor een vergrijp dat zij niet daadwerkelijk gepleegd hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een situatie waarin u uw auto heeft uitgeleend aan een kennis die vervolgens veel te hard gereden heeft en een verkeersboete heeft gekregen. Het kan ook zijn dat u het slachtoffer bent geworden van identiteitsfraude waarbij iemand met uw kentekenplaat is gaan rijden. Zo zijn er tal van mogelijkheden te noemen waarbij u een verkeersboete krijgt, maar waarbij u niets gedaan heeft. Soms is het slechts een kwestie van betalen, maar een verkeersboete kan een smet op uw blazoen zijn. Het kan daarom nodig zijn om tegen een verkeersboete in beroep te gaan om de boete kwijt te laten schelden. Dit kan een ingewikkelde procedure zijn voor mensen die hier geen kaas van hebben gegeten. Het kan daarom nuttig zijn om juridische hulp te zoeken. Dit kunt u eenvoudig doen via de site EersteRechtshulp.nl. Deze site is in het leven geroepen om mensen die juridische ondersteuning nodig hebben, dat eenvoudig en snel te kunnen geven. Het enige wat u hoeft te doen, is even naar deze site te surfen om te kijken wat u hier allemaal aan specialisten kunt raadplegen. U kunt hier per regio zoeken, maar ook per vakgebied. Kijk even goed welke specialist u kan helpen bij het aantekenen van beroep tegen uw verkeersboete. U zult zien dat er veel keus is, dus het zal niet moeilijk zijn om iemand te vinden. U kunt vervolgens even contact opnemen met deze persoon en deze reageert meestal binnen vierentwintig uur op uw bericht om rechtsbijstand te verlenen.

Een verkeersboete kan kwijtgescholden worden

Wanneer u kunt aantonen dat de verkeersboete die aan u gezonden is, niet het gevolg is van een fout die u gemaakt heeft, kan de verkeersboete kwijtgescholden worden. U moet echter wel met overtuigend bewijs kunnen komen want niet iedere verkeersboete wordt zomaar kwijtgescholden. Een advocaat kan u goed bijstaan om deze boete aan te vechten. Deze juridische expert zal u vertellen wat u moet doen om de juiste bewijsstukken aan te dragen en wat u wel en niet moet zeggen.

Voor iedereen juridische bijstand

Een advocaat is niet alleen maar beschikbaar voor de mensen met veel geld. Ook wanneer u een kleine portemonnee heeft, kunt u een beroep doen op een advocaat. Deze kunnen namelijk ook zonder bezoldiging werken. Kortom:

  • Surf een keer naar de site eersterechtshulp.nl
  • Bekijk welke advocaten u hier allemaal kunt vinden
  • Stuur een berichtje naar de persoon waarvan u denkt dat deze u het beste kan helpen

Wij hopen dat u hier ook goed geholpen zult worden. Het kan zeer de moeite waard zijn om een verkeersboete aan te vechten.