OS58

Auto's en ander vervoer blog

Wat kun je allemaal tweedehands (ver)kopen?

2 min gelezen

Er zijn talloze spullen te koop op internet en tweedehands platformen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan oude meubels zoals tafels, stoelen, bedden en kledingkasten. Als het gaat om vervoersmiddelen kun je tweedehands auto’s, scooters, fietsen, motors kopen. Je kunt zelf beslissen in welke staat de spullen zijn, zodat je ook de kans hebt om zelf te sleutelen aan nieuwe spullen en uiteindelijk kosten bespaard. Je kunt bijvoorbeeld een motor met 

schademotor kopen, maar ook een auto die je eigenlijk heel bijzonder vindt.

Kopen van tweedehands spullen

wanneer je op een tweedehands platform gaat kijken is het handig om op de kwaliteit te letten van wat je koopt. Dit bepaald uiteindelijk wat jij ervoor wil bieden. Denk bijvoorbeeld aan de staat, hoe oud een product al is en hoe iemand er mee is omgegaan. vergeet ook niet te vragen waarom een persoon het weg doet, dit kan je veel informatie geven of het je geld echt waard is. Daarnaast moet je vooraf bedenken of de afstand de moeite waard is om je product te gaan kopen. Vooral voor een schademotor is het van belang dat je deze bovengenoemde punten niet vergeet.

Verkopen van je tweedehands spullen

Als je zelf spullen wil verkopen, zorg dan dat je goede foto’s maakt van je product. Als er schade is zet de schade altijd goed op de foto. Bij merkspullen zorg je dat dit duidelijk op de foto’s terug te zien is en wanneer je een meubel wil verkopen, vermeld dan altijd de afmetingen erbij. Je kunt ervoor kiezen om mensen te laten bieden, maar je kunt ook eerst rondkijken of soortgelijke producten die online staan een prijs hebben die jij ook kunt hanteren. Vergeet niet om na te denken over het ophalen of verzenden van een product. Als je zoveel mogelijk informatie geeft over je product is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk verkoopt. Als laatste heb je ook de mogelijkheid om tegen betaling je product bovenaan een platform te laten eindigen zodat mensen jouw product snel vinden.