OS58

Auto's en ander vervoer blog

Ranex Rustbuster: de krachtige roestomvormer

2 min gelezen

Verwijder eenvoudig al het roest van je oppervlakten met de Ranex Rustbuster. Deze unieke roestomvormer is een van de krachtigste in zijn soort. Met een groot scala aan voordelen en een subliem resultaat is dit een van de betere keuzes qua roestomvormer. Binnen 24 uur is al het roest van je oppervlakten verdwenen en ziet het oppervlak er weer stralend uit.

Wat doet Ranex Rustbuster precies?

De Rustbuster van Ranex is dus een roestomvormer. Roestomvormers verwijderen allerlei soorten roest van oppervlakken door een chemisch proces in werking te stellen. Hierdoor wordt de roest volledig verwijderd, zelfs tot in de kern. Dit chemisch proces lijkt het meeste op een verbranding. De roest wordt van de oppervlakte verbrandt. Hierbij wordt de roest grondig aangepakt. Alle poriën worden tot op de kern vernietigd en vervolgens zorgvuldig verwijderd. Ranex Rustbuster is te gebruiken op allerlei soorten oppervlakken. Hardnekkige roest op metalen zoals staal of ijzer zijn snel te verhelpen. Ook minder hardnekkige roest, zoals bijvoorbeeld strepen of vliegroest, op andere materialen is goed te verwijderen. Denk hierbij aan materialen zoals rubber, polyester of zelfs hout. 

De gebruiksaanwijzing van Ranex Rustbuster

Voordat je de roestomvormer kunt aanbrengen op het object naar keuze, moet je er eerst voor zorgen dat het object goed schoongemaakt is. Zorg ervoor dat olie en andere vettige substanties volledig verwijderd zijn. Ook andere afdekkende factoren dienen verwijderd te worden. Hierbij moet je denken aan verfschilfers of loszittende roest die je eenvoudig kunt afwrijven. Vervolgens is het de beurt aan Ranex Rustbuster. Deze breng je het eenvoudigst aan met behulp van een borstel of een kwast. Smeer de Rustbuster goed op de plek van de roest. Overtollige roestomvormer haal je weg met een vochtige doek. Wil je grondige roestvlekken verwijderen, dien je Ranex Rustbuster 24 uur te laten drogen. Voor lossere roestvlekken mag de Rustbuster juist niet drogen. Zodra je ziet dat de roest is weggetrokken, kun je de roestomvormer verwijderen. Dit doe je met water of een vochtige doek.

De voordelen van Ranex Rustbuster

Het grootste voordeel is dat je binnen 24 uur volledig af bent van de meest hardnekkige roestplekken op welk materiaal dan ook. Je kunt het eenvoudig zelf aanbrengen en weer afnemen. De nieuwe onderlaag die wordt gecreëerd is stevig en kwalitatief van aard, waardoor je deze direct weer zou kunnen behandelen of verven. De roestomvormer is niet alleen geschikt voor hardnekkige vlekken, maar ook voor roestplekken zoals vliegroest of roeststrepen. Door de waterachtige substantie kun je het ook makkelijk toepassen op minder bereikbare plaatsen. De roestomvormer verwijdert roest grondig, maar zorgt niet voor schade aan het oppervlak zelf. Daarnaast is het spul volledig kleurloos en bijna geurloos. Ook kan het niet branden, ontvlammen of ontploffen. Als de Ranex Rustbuster eenmaal is uitgewerkt, kun je het verwerken als kunstmest. Dit alles samen zorgt er ook voor dat de substantie zowel vriendelijk is voor de mens als het milieu.