OS58

Auto's en ander vervoer blog

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een goede rijschool?

2 min gelezen

Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten rijscholen, dat het soms haast onmogelijk lijkt om de beste te kiezen. De ‘beste’ hangt natuurlijk ook af van jouw wensen en behoeften. Vind je bijvoorbeeld het soort lesauto heel belangrijk? Of ga je het liefst voor een rijschool die het goedkoopst is? Denk goed na over wat jij verwacht van een rijschool en kies er een die hoog aangeschreven staat wat betreft kwaliteit. Zo zul jij eerder dat felbegeerde roze pasje behalen. Om de zoektocht naar een goede rijschool iets makkelijker te maken, geven we je hieronder graag een aantal tips.

Aanbevelingen

Rijscholen verkopen zichzelf meestal als de eerste en de beste optie. Dit hoort nu eenmaal bij reclame maken. Om er écht achter te komen hoe een rijschool in elkaar steekt en of zij kwaliteit leveren, kun je het beste zoeken naar aanbevelingen of reviews. Je kent vast wel mensen uit je omgeving die al hun rijbewijs hebben behaald. Praat vooral met ze en vraag naar hun ervaringen met de rijschool waarbij ze lessen hebben gevolgd. Zij kunnen je eerlijk vertellen wat ze goed en wat ze minder goed vonden. Doe er je voordeel mee!

Rijscholen vergelijken 

Aangezien het aantal rijscholen ontelbaar is, is het handig om een lijstje te maken met rijscholen die jou het meest aanspreken. Maak bijvoorbeeld een top 5 of top 10. Vergelijk deze rijscholen en kras er één voor één weg, totdat er nog maar één rijschool overblijft die voor jou het beste is. Rijscholen kun je online met elkaar vergelijken door op de website te kijken en gebruik te maken van speciale vergelijkingssites. Gebruik vervolgens een rijschoolzoeker om erachter te komen wat het slagingspercentage van de rijschool is. Onthoud hierbij wel dat een goedkope rijschool niet perse een goede rijschool is.