OS58

Auto's en ander vervoer blog

Verkoop auto valt of staat met foto’s

2 min gelezen

Het is geen publiek geheim dat de dag van vandaag mooie foto’s zorgen dat een auto sneller over de toonbank gaat. Een verkoop auto staat of valt bij het maken van in het oog springende foto’s. Dat komt dat de potentiële kopers eerst willen zien hoe de vierwieler er aan de buitenkant uitziet en liefst ook de binnenkant. Een gedetailleerde foto van het dashboard van je auto mag daarom ook niet ontbreken. Heel veel kopers van je auto hechten daar enorm veel aandacht aan en nemen pas contact op om de auto te komen bekijken na de foto’s gezien te hebben. Maak daarom je personenwagen in orde en schoonmaken is de basisregel bij een verkoop auto. Maak foto’s altijd op een klaarlichte dag en bij mooi weer.

Wat is mijn auto nu waard?

Bij een verkoop auto is het belangrijk dat je de prijs van je auto naar waarde inschat volgens merk, bouwjaar, modeltype en dergelijke. Aangewezen is om te browsen naar andere platforms om te kijken hoeveel dat andere platforms vragen voor je prijs. Vooral het jaartal is hierbij heel belangrijk. Er zijn verschillende methodes om de prijswaarde te bepalen. In het vakjargon wordt dit ook wel eens de ‘dagwaarde’ genoemd. Hou ook rekening met de seizoenen bij auto verkoop. Een cabriolet ga je niet in de winter makkelijk kunnen verkopen, maar wel in de zomer.

Welke autopapieren heb je nodig bij verkoop auto

Bij een auto verkoop heb je volgende papieren nodig. In het andere geval kan de verkoop auto niet plaatsvinden. Voor alle duidelijkheid. De verkoop auto kan pas doorgaan als je alle autopapieren in je bezit hebt. Deze kentekenbewijzen moet je in het bezit hebben:

  • Voertuigbewijs: kentekenbewijs deel 1A
  • Tenaamstellingsbewijs: kentekenbewijs deel 1B
  • Overschrijvingsbewijs: kentekenbewijs deel 2

Kleine kanttekening. Als je een auto overschrijft, heb je zowel een tenaamstellings- en een overschrijvingsbewijs broodnodig. Een verkoop auto is pas geldig als je als verkoper alle autopapieren in je bezit hebt en kan voorleggen.