OS58

Auto's en ander vervoer blog

Auto leasen autoleasecenter financial

2 min gelezen

De meeste kritiek op het leasen komt in de vorm van argumenten dat het allemaal handenvol geld kost en de auto dan nog nooit het eigendom zal worden van de leasenemer. Het hangt er echter helemaal van af voor welke vorm van leasen er wordt gekozen. Bij financial lease wordt er namelijk wel van uitgegaan dat de auto na de leaseperiode wordt overgedragen. De voorwaarden verschillen daarom ook en heeft dat allemaal invloed op onder meer het tarief.

Vaste maandelijkse betalingen

Bij auto leasen autoleasecenter is het vooraf al duidelijk wat allemaal de voorwaarden zijn voor de financial lease. De eerste stap is het uitkiezen van een auto. Die kan nieuw zijn, maar zijn er ook occasions aanwezig voor zij met een klein budget. Het zal in bepaalde gevallen wel nodig zijn om een startbedrag over te maken. De overige vaste financiële verplichtingen zijn de maandelijkse betalingen en de slotsom bij het aflopen van de leaseperiode. Mede door de slotsom liggen de maandelijkse betalingen aan de lage kant en is financial auto leasen autoleasecenter aantrekkelijk voor personen die met een beperkt budget toch over een auto willen of moeten beschikken.

De overige kosten blijven binnen de perken

De auto tanken of opladen, wegenweg belasting betalen en het onderhoudt, allemaal zaken die er nog bij komen kijken bij auto leasen autoleasecenter. Wanneer de auto met zorg is uitgekozen zullen de kosten binnen de perken blijven. Aantrekkelijk is een elektrische auto omdat met die niet alleen wordt bespaard op de brandstofkosten, maar ze over het algemeen ook om veel minder onderhoudt vragen. Bedrijven die voor een financial lease gaan kunnen ook nog extra voordeel uit halen door de lage bijtelling voor een elektrische auto. De kosten verbonden aan het leasen kunnen door bedrijven voor een deel worden teruggehaald middels investeringsaftrek en renteaftrek financial lease.