OS58

Auto's en ander vervoer blog

Waarom een sloopauto verkopen?

3 min gelezen

Een sloopauto verkopen, heb jij daar wel eens over nagedacht? Af en toe kun je er eens mee te maken krijgen dat je een wagen hebt die in zo’n slechte staat is dat eigenlijk alleen sloop nog een optie is. Je kunt hem dan af laten voeren naar de sloop, maar je mag al blij zijn als dit je geen geld kost. Je sloopauto verkopen is dan een betere keus. Dan hou je er tenminste zelf nog iets aan over! Daarnaast is het ook nog eens een heel duurzame keus, door het hergebruik van materialen.

Voordelen sloopauto verkopen

Het afvoeren van producten naar de stort kost je vaak geld en dat is soms ook zo in het geval van auto’s naar de sloop brengen. Dat is zonde, helemaal als je weet dat je sloopauto verkopen ook een optie is. We willen niet zeggen dat het een optie is waar je rijk van wordt, maar je houdt er in ieder geval iets aan over. Hoeveel dat is, dat is afhankelijk van de staat waarin jouw voertuig verkeert. Als hij op zich nog doorverkocht kan worden aan landen in Oost-Europa of Afrika, omdat hij nog in een relatief goede staat verkeert, dan kun je er nog best iets aan overhouden. Maar je kunt ook een sloopauto verkopen die zo kapot is dat reparatie eigenlijk gewoonweg geen optie meer is. Dan nog kun je er geld voor krijgen. Er zitten immers altijd onderdelen in die nog wel goed zijn en dus hergebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het motorblok of aan de accu. En ook al zou dat niet meer mogelijk zijn, dan zijn er nog altijd materialen die gerecycled kunnen worden. Denk aan al het ijzer dat er in jouw auto zit. Door te kiezen om je schadeauto te verkopen, zorg je dus ook voor hergebruik van onderdelen en materialen!

Regel het gemakkelijk en snel

Waar kun je nu een sloopauto verkopen? Er zijn niet veel plekken waar je daarvoor terecht kunt en dat maakt het soms best lastig. Gelukkig hoeft het niet heel ingewikkeld te zijn, je moet gewoon even naar sloopautoverkopen.com gaan!  Jij meldt je auto bij hen aan en zij regelen verder eigenlijk alles voor je. Je hoeft zelf alleen maar ervoor te zorgen dat je verzekering opgezegd wordt. Afmelden bij RdW en Belastingdienst regelen zij voor jou. Ze komen de auto ook nog eens gewoon bij je ophalen, je hebt er dus eigenlijk helemaal geen werk van! Je sloopauto verkopen via deze Nationale Sloopauto Ophaaldienst levert dus verschillende voordelen op:

  • alles is snel geregeld en je hoeft er zelf weinig aan te doen
  • het is een duurzame keus, doordat zoveel mogelijk onderdelen en materialen hergebruikt zullen worden
  • je houdt er zelf nog wat geld aan over

Spreekt dit concept jou aan? Kijk dan eens op sloopautoverkopen.com naar manieren waarop je hen kunt bereiken en alle zaken die zij na overname voor jou regelen. Je zult zien dat het echt heel gemakkelijk werkt en dat op deze manier een sloopauto verkopen echt voor iedereen eenvoudig en snel te regelen is!