OS58

Auto's en ander vervoer blog

Voordelen van een tripmaster in rallyauto’s

2 min gelezen

Een rallyauto wordt vaak van verschillende geavanceerde systemen voorzien. Een van deze systemen is een tripmaster. De kans dat u een tripmaster in een reguliere personenauto tegenkomt is erg klein, aangezien men hier vaak een los navigatiesysteem gebruikt. Met een tripmaster is het, net als met een navigatiesysteem, mogelijk om de totaal afgelegde afstand te meten. Ook kunt u de afstand over een bepaald interval op het afgelegde traject meten. Het voornaamste voordeel van een tripmaster ten opzichte van een regulier navigatiesysteem, is het feit dat de tripmaster veel stabieler is. De kans dat deze los komt te zitten of door de auto schiet bij een botsing is zodoende minimaal. Er worden speciale beugels verkocht, waarmee u het systeem steviger vast kunt maken.

Zelf een tripmaster in uw auto gebruiken

Wanneer u een tripmaster in uw eigen rallyauto wilt kunnen gebruiken, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Er zijn verschillende webwinkels die deze tripmasters te koop aanbieden. De diversiteit aan modellen maakt dat u altijd een tripmaster vindt, die aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren.

Een van de factoren die u mee kunt nemen in uw overweging, is de manier waarop het systeem de afstand meet. Dit kan namelijk op basis van sensoren in het wiel of de versnellingsbak van uw auto, maar ook op basis van een GPS-signaal. Het voordeel van een tripmaster met een GPS-signaal is dat deze makkelijker is over te zetten naar een andere auto. De sensoren hoeven immers niet uit uw wiel of versnellingsbak gehaald te worden.