OS58

Auto's en ander vervoer blog

Tips om je auto zo snel mogelijk te verkopen

2 min gelezen
auto verkopen

Bij het besluit om je auto verkopen, moet je nadenken over hoe snel je de auto wilt verkopen. Het kan zo zijn dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt zijn, omdat je met dat geld bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt kopen, maar het kan ook zo zijn dat er eigenlijk niet zoveel haast achter zit. Over het algemeen willen mensen vaak voor de snelste optie kiezen. Gelukkig zijn er dan ook een aantal tips om het verkoopproces zo snel mogelijk te laten verlopen. Zo moet je de auto bijvoorbeeld goed adverteren, maar er ook voor zorgen dat de auto helemaal in orde is, zodat deze ook snel weg kan.

Maak gebruik van social media

Een van de grootste, maar ook makkelijkste tips is om bij een wagen verkopen goed te adverteren. Dit kun je natuurlijk doen door flyers te printen en deze in de buurt op te hangen, maar een nog makkelijkere manier is om dit via social media te doen. Hier bereik je namelijk vaak een stuk meer mensen dan via flyers. Je kunt de advertentie op je eigen social media kanalen delen, maar het slimste is om de advertentie ook in openbare groepen te delen. Neem bijvoorbeeld een kijkje tussen alle autoverkoop groepen op Facebook en zet je advertentie hier in. Zo zul je een groot publiek bereiken.

Maak de auto helemaal in orde

Naast het feit dat je slim moet adverteren is het ook belangrijk dat je de auto helemaal klaar maakt. Dit bespaart namelijk heel wat tijd. Het is natuurlijk niet fijn als je gelijk een potentiële koper aan de haak hebt geslagen, maar je de auto eerst nog moet schoonmaken of opruimen voordat de potentiële koper kan komen kijken. Als de auto op het moment dat de advertentie online gaat al helemaal ready to go is, kun je deze ook gelijk verkopen als je een potentiële koper hebt. Zo bespaar je dus redelijk wat tijd, terwijl je eigenlijk helemaal niet zo veel moeite hoeft te doen.