OS58

Auto's en ander vervoer blog

Tips om in de winter auto te rijden

2 min gelezen

Als je met de auto de weg op gaat staat veiligheid altijd voorop. Natuurlijk voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruikers. In de winter zijn de weersomstandigheden natuurlijk een stuk heftiger dan wanneer je in de zomer besluit om de weg op te gaan. Wil je weten waar je goed op moet letten als je in de winter de weg op gaat? Na het volgen van deze 

winterveiligheidstraining weet je dat natuurlijk helemaal, maar Rijopleidingen heeft je hieronder al een paar tips gegeven. 

Tip 1: Banden

Om het autorijden veilig te houden is het van groot belang dat de banden optimaal zijn. Het is erg belangrijk dat de banden in de winter worden vervangen door winterbanden. Deze banden hebben meer profiel en zullen niet snel gaan glijden. De banden zijn ideaal als je moet rijden tijdens sneeuw, hagel of heftige regenval. Daarnaast moeten de banden ook de juiste bandenspanning hebben. 

Tip 2: Antivries

Goed zicht is vanzelfsprekend enorm belangrijk voor de veiligheid van het autorijden. Het is de manier om jezelf veilig van A naar B te krijgen. Toch kan het zicht in de winter minder zijn. Je kan immers in een flinke regenbui terecht komen of je ruiten kunnen bevriezen. Dan kun je natuurlijk gaan krabben, maar de kans dat je ruitenvloeistof ook bevriest is groot. Het is om die reden dan ook een slim idee om antivries in je ruitenwisservloeistof te doen. Hierdoor kun je meer zien als je in de auto rijd!

Tip 3: Handrem

Iedereen heeft natuurlijk de neiging om de auto op de handrem te zetten. Dat is meestal het eerste dat je doet als je je auto tot stilstand hebt gebracht. Toch kun je deze stap bij vorst beter overslaan. De kans dat je handrem bevriest is namelijk erg groot. Zet de auto om die reden dan ook liever in de P, de N of in de eerste versnelling. Dit geldt natuurlijk niet voor auto’s met een elektrische handrem.