OS58

Auto's en ander vervoer blog

Je fiets een uitgebreide onderhoudsbeurt geven? Dan komen deze aspecten aan bod

2 min gelezen
De beste fietsenmaker in Arnhem

Wanneer je voor bijvoorbeeld je reizen naar school of naar je werk sterk afhankelijk bent van je fiets, dan is het raadzaam een exemplaar van goede kwaliteit in huis te halen. Bovendien is het dan aan te bevelen je fiets met enige regelmaat een onderhoudsbeurt te laten ondergaan, bijvoorbeeld bij de beste fietsenmaker in Arnhem. Zo’n periodieke onderhoudsbeurt zorgt er immers voor dat kleine problemen op tijd worden opgespoord. Grote mankementen zullen daarmee dan ook waarschijnlijk uitblijven. Lees hieronder welke aspecten bij zo’n onderhoudsbeurt zoal aan bod komen.

De beste fietsenmaker in Arnhem

Moeren en bouten

Er wordt gecontroleerd of alles moeren, bouten, assen en naven nog altijd goed vast zitten. Als dat niet het geval is, dan wordt het weer even stevig vastgezet. Zo voorkom je dat iets zomaar los kan schieten terwijl je onderweg bent

Remmen

De remmen behoren uiteraard tot de belangrijkste functies van de fiets. Er wordt dan ook nauwkeurig gecontroleerd of deze nog goed genoeg werken. Zo niet, dan worden ze opnieuw afgesteld.

Bandenspanning

Er wordt met aandacht gecheckt of de banden niet te hard en niet te zacht zijn. Daarbij kijkt men ook of de banden niet te droog zijn. Als dat namelijk het geval is, dan is de kans groot dat ze op een gegeven moment gaan scheuren. Er kan in dit geval besloten worden (in overleg) om de band te vervangen.

Ketting en kabels

De fietsketting moet uiteraard ook goed gespannen zijn. Een fietsenmaker kan daar tijdens een onderhoudsbeurt in een mum van tijd voor zorgen. Dit is belangrijk, want een niet goed gespannen ketting loopt er om de haverklap af.

Spaken

De spaken in de beide wielen worden stuk voor stuk nagelopen. Zijn er spaken te slap, dan worden deze hersteld of vervangen. Dit is een essentiële stap, want kwalitatief slechte spaken zorgen voor een slag in het wiel, waardoor je hele wiel misschien vervangen zal moeten worden.