OS58

Auto's en ander vervoer blog

Hoe werkt een dashcam?

2 min gelezen
4K dashcam

Een dashcam bestaat uit een kleine camera die je op je voorruit of het dashboard van je auto plaatst. Op deze manier kunnen diverse verkeerssituaties worden gevolgd en gefilmd.

Een dashcam heeft de mogelijkheid om het verkeer vanuit je auto te filmen. De camera is erg handig en begint, afhankelijk van het model en je instellingen, met filmen zodra je de auto start. Je kan op deze wijze de hele reis vastleggen. Mocht er iets gebeuren in het verkeer dan heb je de beelden. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld een fout van een medeweggebruiker aan te tonen.

4K dashcam

Hoe werkt een dashcam?

Sluit je dashcam aan via de lader van je auto of maak een directe verbinding met de accu. De dashcam beschikt over een geheugenkaart waarop de beelden opgeslagen worden. Vaak worden de oude beelden automatisch gewist. Dit staat bekend onder de term looprecording en op deze manier maakt het apparaat ruimte voor nieuwe beelden.

Welke opties kunnen er zijn voor een dashcam?

● Dual dashcam: de dual dashcam beschikt over een tweede camera om zowel de voor als achterkant te filmen van het verkeer.

● Parkeermodus: hier worden bewegingen waargenomen op parkeerplaatsen.

● Schoksensor: de sensor legt onverwachte bewegingen zoals hard remmen vast op beeld.

● GPS: de locatie en de snelheid worden hiermee vastgelegd tijdens je reis.

● Flitspaalsignalering: geeft een melding zodra je een flitspaal nadert.

● Forward collision warning: geeft een melding als een verkeersdeelnemer te snel dichtbij komt.

● Lane departure warning: geeft een melding wanneer je over een doorgetrokken streep heen rijdt.

4K Dashcam

Een 4K dashcam staat garant voor haarscherp beeld. De camera beschikt over een 8 megapixel sensor waarbij je de mogelijkheid creëert, om in 4K Ultra High Definition te filmen. De kwaliteit van 4K beschikt over 4 keer zoveel pixels dan FULL HD beeld en zorgt voor prachtig, scherp en helder beeld. Daarnaast beschikken veel 4K dashcams over de mogelijkheid tot compressie soorten die ervoor zorgen dat de bestandsgrootte niet groter is dan een reguliere dashcam.