OS58

Auto's en ander vervoer blog

Hoe moet je een auto overschrijven?

1 min gelezen

Wie een auto koopt zal ook verplicht zijn om het voertuig op zijn of haar naam te zetten. Maar hoe kan jij de auto overschrijven op jouw naam? Bovendien de belangrijkste vraag is nog wel wat je hiervoor moet doen om het te realiseren.

Als eerste zal je een tenaamstelling moeten krijgen van de verkoper. Dit geldt overigens alleen wanneer je bij een particulier het voertuig koopt. Koop jij namelijk de auto bij de garage, dan wordt het geheel daar geregeld. Als je de tenaamstelling krijgt kun je vervolgens naar een Kentekenloket gaan voor de overschrijving.

auto overschrijven

Er zitten wel kosten aan verbonden!

Wanneer jij een voertuig op jouw naam laat zetten zal hier kosten aan verbonden zitten. In Nederland betaal je per overschrijving 10,75. Het maakt overigens niet uit waar je dit laat doen, de kosten blijft hetzelfde. Zodra jij met jouw legitimatiebewijs en de tenaamstelling naar het loket gaat kan de overschrijving plaats vinden. Je krijgt nooit het complete document in een keer. Als eerste zullen er vier cijfers worden genoteerd. Dit is het teken dat de overschrijving plaats heeft gevonden. Het tweede deel zal naar jouw woonadres worden gestuurd. Controleer dus even goed of dat het adres klopt waar je woonachtig bent! Berg het goed op zodat je het weer tevoorschijn kunt halen wanneer jij jouw voertuig weer gaat verkopen.