OS58

Auto's en ander vervoer blog

De luxe van een laadpaal thuis hebben

2 min gelezen

Een elektrische auto moet natuurlijk worden opgeladen met elektriciteit, dat is niets nieuws. Hoewel je ervoor kunt kiezen om je auto alleen op te laden bij openbare laadstations, is het natuurlijk veel makkelijker om dit thuis te kunnen doen. Stel je voor dat je in de avond thuiskomt van je werk, je koppelt je auto aan het laadstation en de volgende ochtend is deze weer helemaal opgeladen! Je hoeft niet meer te wachten bij een pompstation tot de auto opgeladen is. Een laadpaal thuis hebben is ook nog eens goedkoper. Natuurlijk is het in eerste instantie wat duurder om een laadpaal thuis te installeren. Dit kost ongeveer tussen de €1500 en €2500, het ligt eraan welke laadpaal je hiervoor kiest. Gemiddeld betaal je dus zo’n € 0,45 per kWh bij een openbaar laadstation en daar komen vaak nog starttarieven bij, dus dat is een dure grap. Wanneer je thuis je auto oplaadt ben je vaak maar rond de €0,23 kwijt per kWh, dat is dus de helft minder!

Laadpaal thuis

Voordat je jouw laadpaal thuis installeert moet je wel weten of de laadpaal daar geïnstalleerd mag worden, dit mag namelijk alleen op eigen grond. Heb je bijvoorbeeld geen eigen grond maar moet je de laadpaal installeren op grond van de gemeente, dan zal je dat bij de gemeente moeten aanvragen. Die laadpaal zal dan waarschijnlijk een openbare laadpaal worden en hierdoor word er dan ook een openbaar tarief aan gekoppeld. Wanneer je dit allemaal hebt uitgezocht en hebt geconstateerd dat dit allemaal mag en kan, kan je eindelijk je laadpaal thuis installeren. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt is het helemaal interessant om een laadpaal te laten installeren, dan kan je (bijna) gratis je auto opladen. Voor advies kan je altijd bellen met de webshop, want wie wilt er nu geen voordelige en goedkope energierekening.

Cable Soolutions

Cable Soolutions hecht veel waarde aan de veiligheid van de producten die ze verkopen. Ze werken daarom alleen met bekende merken die voldoen aan de eisen die gesteld worden aan laadkabels en laadpalen. De laadpalen laden de auto’s razendsnel op, daarnaast worden de laadpalen gratis thuisbezorgd en kunnen ze de laadpaal direct installeren. De kwaliteit van de verschillende onderdelen worden vaak als erg hoog ervaren. Wanneer je een laadkabel koopt, dan kan je er op vertrouwen dat de laadkabel bij normaal gebruik een erg lange tijd mee zal gaan. Wanneer er problemen zijn met de laadkabel of laadpaal kan je altijd contact opnemen met Cable Soolutions.

Veiligheid

Daarnaast garanderen ze dat de kabels die ze verkopen altijd veilig zijn en voldoen aan alle technische eisen die gesteld worden aan laadkabels. Vanwege de garantie die zij uitgeven kan je erop vertrouwen dat je auto altijd op de juiste en veilige manier geladen kan worden met onze laadkabels. Wanneer je een laadpaal of laadkabel koopt bij Cable Soolutions krijg je altijd 2 jaar garantie.