OS58

Auto's en ander vervoer blog

Betekenis sloop

2 min gelezen
Betekenis sloop

De kans is erg groot dat jij een autosloperij tegen komt in een serie of film. Het lijkt allemaal erg eng op een film/serie, maar dat valt reuze mee, een autosloperij is helemaal niet eng. Voertuigen worden op een duurzame manier gesloopt deze tijd en dat is erg modern. De autosloperijen zijn vaak erkend door de RDW en ARN in Nederland. Dat houdt in dat ze kunnen slopen op een duurzame manier. Er wordt nu veel meer gedaan bij een autosloperij, vroeger was dat heel anders. Er wordt nu ook onderhandeld met auto-onderdelen, de auto-onderdelen worden verkocht. Sloopauto’s worden graag gekocht door autosloperijen zodat ze de auto uit elkaar kunnen halen en uiteindelijk de onderdelen kunnen verkopen. Wanneer is het nou tijd om met jouw auto naar de autosloperij te gaan?

Sloopauto afgeven aan de schroot

Jouw auto moet gekeurd worden bij de garage. Als jij een tweedehandse auto hebt, is het een stuk lastiger om door de keuring heen te komen. Als jij er niet doorheen komt dan is de optie om de auto te repareren. Er komt vaak voor bij het repareren van de auto dat de kosten van het repareren hoger is dat de dag waarde van de auto. Op dat moment is de beste optie om de auto te verkopen, maar waar ga je dat nou doen? Op dat moment is het geen auto meer maar een sloopauto. Bij een schroot kun je al binnen 24 uur af zijn van jouw auto en dat komt omdat de autosloop erg goede service heeft. Het is erg voordelig want je krijgt een vrijwaring code en een kleine vergoeding voor terug.

Wat gebeurt er allemaal in een sloperij

Er zijn verschillende voordelen als jij jouw auto naar de autosloperij brengt. Zodra jouw sloopauto bij de autosloperij is dan wordt er al snel gewerkt aan de sloopauto. Het eerste wat ze doen is ervoor zorgen dat de sloopauto geen vloeistoffen meer bevat en dan beginnen ze met de autodemontage. Ze zijn goed op zoek naar onderdelen die nog goed zijn dan beginnen ze met het demonteren van de onderdelen en maken ze de onderdelen goed schoon zodat ze de onderdelen kunnen door verkopen aan klanten. Autosloperij maakt ook geld door het verkopen van het aantal kilo oud ijzer die in de auto zit. Uiteindelijk is het shredderbedrijf de laatste optie voor de autosloperij, dat komt omdat als de auto geen betekenis meer heeft voor de autosloperij dat het shredderbedrijf daarmee verder gaat. Bij het shredderbedrijf wordt de auto op een duurzame methode vernietigd.