OS58

Auto's en ander vervoer blog

Belangrijk tijdens Auto import

2 min gelezen
Auto import

De auto import wordt steeds populairder omdat de vraag naar autos groter word alleen door de drukte op de weg wordt het aanbod steeds kleiner.Veel mensen zijn bang dat een geïmporteerde auto slecht is of dat er iets mis mee is. Bang dat de kilometerteller terug gedraaid is, of dat ze in een onveilige auto rijden. Maar het verschil tussen een import auto en een tweedehands auto uit Nederland is enigszins hetzelfde. De angst bij import auto’s van dat de teller terug gedraaid kan worden, zou jij met tweedehands auto’s ook moeten hebben want in beide gevallen kan het. Wel wordt bij een import auto alles meerdere keren gecontroleerd dus maak je eigenlijk een stuk veiligere keus. Ook is een geïmporteerde auto vaak goedkoper, dit geldt eigenlijk alleen voor autos die vanut een EU land geimporteerd worden. 

Belangrijk om te weten

Er zijn een paar belangrijke dingen om te weten tijdens een auto import. Het aankoopfactuur van de auto is een van de belangrijkste, het complete en originele kentekenbewijs en de onderhoudshistorie zijn belangrijke documenten en bewijzen tijdens de import. Als je deze niet hebt zou je deze opnieuw moeten aanvragen. Het is ook niet zomaar iets natuurlijk iets, je haalt wel auto uit een ander land. Daarom moet je ten aller tijden goed opletten bij elke stap die je neemt.

Waar is de import het meest?

Auto import

Duitsland staat toch echt op nummer een. Door de enorme productie van auto’s is het aanbod al groot. De Duitse auto import staat op nummer een. Dit komt ook omdat Duitse automerken bekend zijn en veel mensen vertrouwen het gewoon. Ook omdat de prijzen lager zijn in Duitsland, vooral als een ander Eu land auto’s wilt importeren vanuit Duitsland is dit ook veel goedkoper. Je betaalt er veel minder extra kosten over.