OS58

Auto's en ander vervoer blog

Alle voordelen van siliconen slangen op een rij

2 min gelezen
Siliconen slang

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om de rubberen slangen in hun auto te vervangen door siliconen slangen. Dit wordt gedaan als een rubberen slang aan vervanging toe is, maar soms worden ook alle rubberen slangen in één keer vervangen door slangen van siliconen. Op zich is dit niet zo vreemd, want siliconen biedt verschillende voordelen. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een siliconen slang.

Siliconen slang

Stevig materiaal

Siliconen is zeer stevig materiaal, waardoor het ook lang goed blijft. Het is ook goed bestand tegen de weersomstandigheden. Daarbij droogt siliconen niet uit (wat bij rubber wel het geval is), waardoor het een nog langere levensduur heeft.

Eenvoudig te monteren

Aangezien siliconen slangen heel flexibel zijn, is het niet moeilijk om deze slangen te monteren. Je kunt ze eenvoudig precies plaatsen op de plek waar de rubberen slang heeft gelegen. Ook zijn ze door de hoge flexibiliteit goed aan te sluiten op de andere materialen.

Makkelijk te verwijderen

Siliconen slang

Een siliconen slang is niet alleen eenvoudig te monteren, maar ook weer makkelijk verwijderbaar. Bij rubberen slangen is dit niet altijd het geval, aangezien het rubber zich met andere materialen kan samenvoegen. Dit gebeurt niet met siliconen, waardoor je ze snel en goed kunt loshalen.

Goed bestand tegen vloeistoffen

Siliconen slangen kunnen op veel manieren worden ingezet. Ze zijn goed bestand tegen vloeistoffen en temperatuurverschillen, waardoor je ze bijvoorbeeld voor water- en luchtsystemen kunt gebruiken. Er zijn ook speciale siliconen slangen verkrijgbaar die kunnen worden gebruikt voor brandstof- en oliesystemen. Deze siliconen slangen hebben een extra coating aan de binnenzijde.