OS58

Auto's en ander vervoer blog

3 redenen om een RDW check uit te voeren als je een auto gaat verkopen

2 min gelezen

Een RDW check oftewel een kenteken check uitvoeren wordt vaker gedaan wanneer je van plan bent een auto te kopen. De volledige historie (onderhoud, schade, vorige eigenaren) wordt hierdoor zichtbaar waardoor je ook een betere keuze kan maken bij de koop. Maar wist je ook dat er voordelen aan verbonden zijn wanneer je bij het verkopen van je voertuig een RDW check laat uitvoeren?

kentekencheck

Je kan er de verkoopwaarde mee inschatten

Het RDW geeft aan de hand van de historie van de wagen en het bouwjaar altijd een richtprijs aan. Die kan je dus gebruiken om je eigen prijs te bepalen. Een potentiele koper kan je ook hierop wijzen waardoor je zeker tegen een voordelige prijs je auto kwijt zal raken

Gebruik het als een bewijs bij eventuele vragen tijdens het onderhandelen

Elke koper zal zeker ook de nodige vragen stellen over de staat van de wagen en wat er allemaal nog aan mankeert. Door een RDW check te laten uitvoeren kan je zo heel snel een koper overtuigen van de staat waarin het voertuig zich bevindt.

Heel handig indien je besluit je auto in te ruilen!

Niet alleen de verkoopwaarde van je auto kan worden opgevraagd bij een RDW check, maar ook de inruilwaarde. Heel belangrijk om echt het onderste uit de kan te halen bij een autodealer.

Er zijn dus genoeg voordelen bij het kenteken check uitvoeren bij het verkopen van je auto. Je komt er veel betrouwbaarder over en kan hierdoor ook een betere prijs krijgen bij het onderhandelen.