OS58

Auto's en ander vervoer blog

Wat zijn de gevaarlijkste motorbendes?

2 min gelezen

Je kent het beeld vast wel uit een film: de gevaarlijke motorbendes die enorm veel criminaliteit en onrust met zich meebrengen. Deze bendes lijken in eerste instantie alleen iets uit Amerika, maar ook in Nederland zijn er een aantal motorbendes echt omstreden. Wil je weten welke motorbendes dat zijn? Lees dan snel verder!

> Wil je een motor kopen?  Dan ben je bij Gebben Motoren aan het juiste adres!

Bandidos

Bandidos is van oorsprong een motorbende uit Texas. Het waaide in de jaren ‘80 over naar Europa en vestigde snel daarna ook in Nederland. Tegenwoordig heeft de omstreden club een aantal clubhuizen verspreid door ons land. Je hoeft natuurlijk niet bang te zijn voor de Bandidos, mits je bij de Hells Angels lid bent. Deze twee hebben al tientallen jaren oorlog met elkaar. Het openbaar ministerie is nog steeds bang voor een bloedige escalatie tussen de twee.

Hells Angels

De Hells Angels komen van oorsprong uit California en kwam in de jaren ‘60 naar Europa toe. De club heeft wereldwijd meer dan honderd chapters en zijn verspreid over maar liefst 29 verschillende landen. De afdeling in Amsterdam heeft een grote naam en is misschien wel het machtigste in Europa. Hoewel de Hells Angels en de Bandidos al een jarenlange vete hebben, was het in 2011 raak met Satudarah. De spanningen liepen hoog op en uit angst tot escalatie werden alle motorevenementen afgelast. Gelukkig is de escalatie nooit gekomen. 

Satudarah

Satudarah is van oorsprong echt een Nederlandse motorclub. De club werd in de jaren ‘90 opgericht door een aantal Molukse vrienden. Sinds de oprichting is de club enorm gegroeid en telt het wereldwijd een aantal afdelingen. In Nederland zijn er wel meer dan 30 en daarmee is Satudarah de grootste motorclub van Nederland. Satudarah heeft warme banden met Bandidos. Dat komt natuurlijk door de gemeenschappelijke vijand: de Hells Angels.