OS58

Auto's en ander vervoer blog

Wat verdienen mensen bij een autosloperij

2 min gelezen

In de meeste blogs zie je alleen maar informatie over hoe een autosloperij te werk gaat en wat ze met de auto doen. Eigenlijk lees je nooit informatie over hoe zwaar het werk wel niet is en wat je daar verdient. De mensen doen daar natuurlijk heel erg hard werk. Een auto slopen is niet niks. Wij gaan jou meer vertellen over hun werkomgeving en meer. 

Opleiding

Als je in een autosloperij wilt werken dan bestaan daar geen erkende opleidingen voor. Het is altijd handig om een diploma te hebben als automonteur of iets anders degelijke wat met auto’s te maken heeft. Als je automonteur wilt worden dan kan je dus zonder opleiding solliciteren. Je leert hoe je een auto moet slopen aan de hand van je collega’s die zijn een soort van leer personen die jou verder op weg gaan helpen. Al worden ze bij de sloopbedrijven langzamerhand wel strenger als het gaat om het milieu. 

Er bestaat tegenwoordig daarom ook een opleiding milieufunctionaris. Deze opleiding is zeer gericht op het omgaan met het afval. Omdat autosloperijen tegenwoordig veel doen aan het milieu en zo veel mogelijk verkopen of recyclen. Zoeken autosloperijen nu vaak iemand die deze opleiding gedaan heeft. Als je deze opleiding volgt zou je 4 dagen werken en 1 dag de theorie volgen op school. Deze opleiding is een niveau 4 en zal 3 jaar duren. 

Wat verdient een autosloperij medewerker

Een medewerker van een autosloperij verdient tussen de 1700 per maand en 2200 per maand. Het verschil hem in de tijd dat een medewerker daar werkt. Als je een beginner bent verdien je 1200 netto per maand. Ook is er een klein beetje verschil tussen bij welk bedrijf je werkt. Bij het ene bedrijf verdien je meer dan bij het andere bedrijf. Dit is dus ongeveer 30 euro per uur. Dat is redelijk veel.

Maar wat doet zo een autosloperij

In het kort ga ik jou uitleggen wat een autosloperij doet. Ze kopen auto’s in voor een klein bedrag. Dat bedrag ligt meestal tussen de 150 en 500 euro. Als ze de auto eenmaal opgehaald hebben met een grote wagen waar meerdere auto’s tegelijkertijd oppassen beginnen ze met demonteren. Demonteren is een ander woord voor slopen. Ze demonteren de auto helemaal totdat er allemaal verschillende onderdelen zijn. Deze verschillende onderdelen worden gesorteerd. Een paar gaan naar de tweedehands verkoop, De andere paar gaan naar de recycling en de rest wordt weggegooid. Doordat ze al deze manieren van aanpak hebben en onderdelen recyclen is het een milieuvriendelijk bedrijf.