OS58

Auto's en ander vervoer blog

Legaal op een heftruck werken? Dan is een heftruckcertificaat verplicht

2 min gelezen
kosten heftruckcertificaat

Veel bedrijven beschikken over een bedrijfspand waar een groot magazijn of zelfs een fabriekshal deel van uitmaakt. In dat soort panden wordt bijna standaard gewerkt met apparaten zoals vorkheftrucks, meestal kortweg heftrucks genoemd. Als je jezelf als werkzoekende dus op een goede manier wilt profileren, dan is het verstandig om te leren zo’n heftruck goed te bedienen. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je het alleen via een kosten heftruckcertificaat kunt en mag aantonen dat je een heftruck goed kunt besturen. In de volgende alinea’s lees je waarom deze verplichting geldt en wat de kosten van een heftruckcertificaat kunnen zijn.

kosten heftruckcertificaat

Om deze redenen is het certificaat verplichte kost

In de eerste plaats is het verplicht om een heftruckcertificaat te halen omwille van de veiligheid. Een heftruck is immers een zware machine die ook nog eens relatief snel kan rijden én over een ‘vork’ beschikt aan de voorkant. Je moet dan dus wel weten op welke manieren je de veiligheid op de werkvloer altijd kunt waarborgen. Daarnaast is het belangrijk op de hoogte te zijn van alle functionaliteiten van de heftruck. Met deze kennis kun je immers zo snel en efficiënt mogelijk werken en dus je werkgever optimaal van dienst zijn. 

Op welke kosten kun je rekenen om je heftruckcertificaat te halen?

Over het algemeen kun je erop rekenen dat de totale kosten voor het behalen van je heftruckcertificaat wel een paar honderd euro kunnen bedragen. Wel hangt het uiteindelijk te betalen sterk af van de manier waarop je je cursus en je examen vormgeeft. Als je namelijk alles of een gedeelte online doet, dan kunnen de uiteindelijke kosten wel eens een stuk lager uitvallen. Verder is het redelijk gebruikelijk dat als je al in dienst bent van een werkgever en deze werkgever je vraagt je heftruckcertificaat te halen, dat je werkgever dan de kosten voor zijn rekening neemt.

Meer berichten