OS58

Auto's en ander vervoer blog

Een goede scooterverzekering afsluiten, wat zijn de aandachtspunten? 

5 min gelezen

Sinds jaar en dag is de scooter een ongelofelijk populair vervoermiddel. Dat zowel bij jong als oud. Er zijn op de markt heel veel verschillende soorten scooters terug te vinden die meer dan weten te overtuigen. Het kopen van een dergelijke scooter is eigenlijk nog maar het begin. Je moet er namelijk vanaf dat moment eveneens rekening mee houden dat je geconfronteerd zal worden met een belangrijke verplichting. Het gaat hierbij dan concreet om de verplichting om te voldoen aan de verzekeringseisen die worden gesteld. Net zoals voor auto’s en motors geldt namelijk ook voor scooters dat ze verplicht voorzien moeten zijn van minstens een WA-verzekering. Ga jij ook een scooterverzekering afsluiten, maar wil heb je nog behoeften aan extra informatie? Lees dan nu verder! 

Bepaal eerst zelf wat je van jouw scooterverzekering verwacht 

Een scooterverzekering afsluiten lijkt op het eerste zicht kinderspel te zijn. Je dient er echter rekening mee te houden dat het grote aanbod met dergelijke verzekeringen op de markt niet alleen maar een voordeel hoeft te zijn. Voor een groot aantal mensen geldt dan ook dat ze daardoor vooral door de bomen het bos niet meer zien. Om ervoor te zorgen dat jij kan rekenen op een echt interessante scooterverzekering die goed past bij jouw situatie is het altijd interessant om op voorhand even duidelijk voor jezelf te bepalen over welke eisen en verwachtingen je beschikt.  

Er zijn dus meer uiteenlopende zaken die je bij voorkeur moet gaan bepalen voordat je op zoek gaat naar een gepaste scooterverzekering om af te sluiten. Dat zijn concreet de volgende zaken: 

  1. Hoeveel premie kan je betalen voor de scooterverzekering van je keuze?  
  1. Welke dekkingen dient de scooterverzekering met zekerheid te hebben?  

De bovenstaande twee vragen zullen in de praktijk de basis leggen voor jouw scooterverzekering. Wanneer je voor jezelf reeds een duidelijk antwoord op deze vragen hebt kunnen formuleren zal je meteen tot de vaststelling komen dat de meest geschikte scooterverzekering afsluiten direct een behoorlijk stuk eenvoudiger zal worden. Hou hier dan ook beslist rekening mee.  

Waar rekening mee houden bij een scooterverzekering afsluiten? 

Er zijn bij een scooterverzekering afsluiten een niet onaanzienlijk aantal verschillende zaken waar je zeker de nodige aandacht aan zal willen besteden. In eerste instantie zal je uiteraard een vergelijking moeten uitvoeren tussen de verschillende soorten scooterverzekeringen die er bestaan, namelijk: 

  1. De WA-verzekering;  
  1. De WA+ beperkt cascoverzekering; 
  1. De WA+ volledige cascoverzekering;  

Daarnaast zal je ook rekening willen houden met het eigen risico dat op de verzekering van toepassing is. Een hoger eigen risico resulteert in de praktijk uiteraard altijd in een hoger bedrag dat je bij schade zelf moet ophoesten. Anderzijds kan een hoger eigen risico wel een impact hebben op de verzekeringspremie die moet worden betaald. Meer daarover verder op deze pagina.  

Voordelig een scooterverzekering afsluiten met deze tips 

Wil je graag echt voordelig een scooterverzekering afsluiten? Dan zijn er verschillende tips waar je aandachtig voor zal willen zijn. Voor heel wat mensen geldt in de praktijk dat ze eigenlijk veel te veel betalen voor het afsluiten van hun scooterverzekering. Dat is natuurlijk zonde. Dit niet in het minst omdat je de hoger gelegen premie niet één keer zal moeten betalen, maar uiteraard elke maand of elk jaar opnieuw. Wil jij graag kunnen besparen op de premie die je moet betalen voor jouw scooterverzekering? Dan is het altijd interessant om rekening te houden met onderstaande tips. 

1.) Vergelijk altijd de verschillende scooterverzekeringen op de markt  

Een scooterverzekering afsluiten doe je vandaag de dag niet zonder eerst even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende verzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden. Vroeger was het zo dat veel mensen van mening waren dat ze een dergelijke vergelijking niet konden uitvoeren omdat dit ongelofelijk veel tijd en moeite kostte. Tegenwoordig is dat natuurlijk helemaal anders.  

De komst van het internet heeft ervoor gezorgd dat het vandaag de dag zeer eenvoudig mogelijk is geworden om de verschillende soorten scooterverzekeringen op de markt te vergelijken en tegenover elkaar af te wegen. Spreekt dit jou ook wel aan? Wil jij er bovendien bij het afsluiten van je scooterverzekering absoluut zeker van zijn dat je kan rekenen op de meest optimale verzekering voor jouw situatie? In dat geval is het altijd een aanrader om ervoor te kiezen om een grondige, objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende scooterverzekeringen op de markt. Alleen op die manier kan je altijd, zowel op korte als op lange termijn rekenen op de meest optimale verzekering voor jouw scooter. Twijfel hier dus zeker en vast niet over! 

2.) Kies voor een scooterverzekering waar je echt behoeften aan hebt  

Het uitgebreide aanbod aan mogelijkheden zorgt ervoor dat een gepaste scooterverzekering afsluiten voor jouw situatie net wat minder voor de hand liggend is dan je mogelijks in eerste instantie zou vermoeden. Het gebeurt dan ook niet zelden dat mensen in de praktijk een beetje overweldigd worden door het enorme aanbod aan verschillende dekkingen. In ieder geval is het altijd van belang om te kiezen voor een verzekering die perfect in lijn ligt met jouw verwachtingen. Laat je dus niet overhalen om bijvoorbeeld aanvullende dekkingen af te sluiten waar je in de praktijk duidelijk helemaal geen behoeften aan hebt. Kies de dekkingen voor je scooterverzekering altijd in functie van het gebruik evenals de waarde waar je scooter over beschikt. Zo voorkom je verrassingen.  

3.) Geef het eigen risico de aandacht die ze verdient  

Voor heel wat mensen geldt dat ze zich nauwelijks bewust zijn van de hoogte van het eigen risico dat geldt voor hun scooterverzekering. Op zich is dat ergens best logisch, maar anderzijds geldt in de praktijk ook dat dit eigen risico toch zeker niet onbelangrijk is, integendeel. Voor het eigen risico geldt namelijk dat ze niet alleen een bepaalde invloed uitoefent op de periodieke premie die moet worden betaald, daarnaast zal je namelijk ook kunnen vaststellen dat ze mee verantwoordelijk is voor het bedrag dat je bij een schadegeval zelf dient te betalen. In ieder geval, wil je voordelig een scooterverzekering afsluiten? Hou dan zeker rekening met het eigen risico dat van toepassing is.