OS58

Auto's en ander vervoer blog

De beste verzekering voor je auto

2 min gelezen
4K dashcam

Als je een andere auto gekocht hebt wil je hier natuurlijk zorgeloos mee de weg op kunnen. Daarom is het van belang je auto passend te verzekeren bij jouw situatie. Echter kan dit lastig zijn met de vele aanbieders en verschillende dekkingen. Allemaal hebben ze hun eigen voor en nadelen. Vandaar dat wij van Autoverzekering.nl je willen helpen bij het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen. Hierbij vergelijken we onafhankelijk de verzekeringen van 18 verschillende autoverzekeraars op prijs en kwaliteit. 

De verschillende verzekeringen

Bij alle verzekeraars kun je kiezen uit drie verschillende basisdekkingen. In Nederland ben je verplicht je auto minimaal WA te verzekeren. Deze verzekering is het minst uitgebreid. Dit betekend dat de schade die jij met jouw auto zou aanrichten bij anderen vergoed wordt. Daarnaast kun je de auto WA+ beperkt casco verzekeren. Deze vergoed naast schade aan andere ook diefstal, inbraak, ruit-, storm- en brandschade. De meest uitgebreide dekking heb je bij een WA+ volledig casco verzekering (all risk verzekering). Hierbij wordt ook schade door eigen toedoen en vandalisme vergoed. De basisdekkingen kun je aanvullen met bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of no-claimbeschermer. In de regel wordt bij een auto ouder dan 8 jaar vaak gekozen voor een WA verzekering. Bij een jongere auto wordt geadviseerd een WA+ verzekering af te sluiten. Mocht je een bijna nieuwe auto hebben zal een all risk verzekering het meest passend zijn zodat je een volledige dekking hebt. Bij twijfel kunnen we je altijd helpen door middel van onze WFT-gecertificeerde klantenservice. 

De autoverzekering vergelijken en afsluiten

De autoverzekering vergelijken is met de tool van autoverzekering.nl erg makkelijk. Je vult de gevraagde gegevens in en wij laten je een overzicht zien van de aangeboden verzekeringen en welke mogelijk het beste bij jouw situatie en auto past. Als je eenmaal de autoverzekering hebt gevonden die jij wilt kun je deze met binnen een paar minuten afsluiten. Dit betekend echter niet dat je direct verzekerd bent. Je krijgt namelijk eerst een bevestigingsmail waarin staat of je als klant geaccepteerd bent. Is dit het geval ben je direct verzekerd en mag je met de auto de weg op. Er is ook een mogelijkheid dat je aanvraag in behandeling wordt genomen. Mits er geen voorlopige dekking wordt aangeboden ben je tot de tijd dat de aanvraag is geaccepteerd niet verzekerd. Soms zal een verzekeraar de aanvraag niet accepteren. Ook dan ben je niet verzekerd. Als de aanvraag in behandeling is of niet wordt geaccepteerd laten wij je dit ook altijd weten door middel van een mail.