OS58

Auto's en ander vervoer blog

Audi tuning: de voordelen en hoe dat gaat

2 min gelezen

Wist je dat Audi tuning gewoon kan worden uitgevoerd zonder dat jouw veiligheid op het spel gezet wordt? Kies een goede specialist met de juiste software en deze kan jouw auto beter maken en binnen de APK-eisen houden. Chippen of tuning wordt nogal eens als iets negatiefs gezien, omdat je er een auto te snel of te sterk mee maakt. Maar doe je dit bij de juiste specialisten, dan zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van je auto en de prestaties nooit achteruitgaan. Sterker nog, je houdt er alleen maar voordelen aan over. Denk jij eraan Audi tuning uit te laten voeren? Dan lees je hier over wat je eraan hebt en hoe dat in zijn werk gaat.

De voordelen van Audi tuning

Het is essentieel dat je je auto laat optimaliseren door een ervaren specialist, want deze zorgt ervoor dat je auto extra vermogen en meer trekkracht krijgt en zuiniger wordt. Je auto wordt nog beter. Dat zie je wel aan de onderstaande lijst met voordelen waarvan je profiteert met Audi tuning.

  • Vrijwel alle Audi’s (diesel en benzine) met turbolader kunnen worden getuned.
  • Naderhand draait de motor soepeler en rustiger.
  • Je auto krijgt meer pk’s.
  • Je auto krijgt ook meer trekkracht.
  • De brandstofbesparing na Audi tuning van dieselauto’s kan oplopen tot wel 12%.
  • Je auto kan gewoon APK gekeurd worden want deze voldoet nog steeds aan de EU emissie eisen.
  • Tuning is alleen een aanpassing aan je software, er worden geen mechanische werkzaamheden uitgevoerd.
  • Alles is gedaan in gemiddeld 1,5 uur.

Hoe merk je dat tijdens het rijden?

Nadat je Audi tuning uit hebt laten voeren zal je merken dat deze sneller accelereert. Dat komt doordat je auto sterker is geworden en zowel meer vermogen als meer trekkracht heeft. Het voelt alsof je auto soepeler rijdt. De prestaties van je auto kunnen na de optimalisatie wel met 30% toenemen en dat zonder dat je bank hoeft te zijn dat deze niet door de APK komt of dat je auto onveilig is. Bij dieselauto’s zal je vaak ook merken dat je minder brandstof gebruikt, wat je dus een besparing oplevert. Audi tuning heeft dus een groot aantal voordelen en deze zijn duidelijk merkbaar als je je auto gebruikt.

Hoe wordt dit gedaan?

Zoals al even aangegeven duurt Audi tuning gemiddeld maar 1,5 uur. Als je een goede specialist gevonden hebt, dan zal deze de huidige software van je Audi eerst uitlezen en daar een optimalisatie aan koppelen die passend is. Daarna doen ze een testrit om te kijken of jouw auto in goede staat verkeert. Vervolgens kan de optimalisatie worden uitgevoerd. Een goede specialist doet daarna zelf een testrit en neemt jou daarna ook mee zodat je zelf kunt zien wat het resultaat is. Als het goed is krijg je een levenslange garantie op je nieuwe software. Sommige specialisten bieden ook een gratis her-optimalisatie aan nadat je dealer de software van je auto heeft vernieuwd.